Bostadsföretag prioriterar att säkra bostäder för nykomlingar


Många av de svenska kommunerna bostadsföretag har börjat arbeta för att säkra fler lägenheter för nyanlända, med tillämpning av en ny lag om bostäder trädde i kraft den 1 mars / mars förra året och anger att behöva lämna asylsökande till bostadsbidrag invandring så snart de får uppehållstillstånd, där björn kommuner Ansvaret att säkra bostäder för dem.
Enligt Hem & Hyra har Stockholms kommun nu ett mycket högt ansvar för att erbjuda bostäder till nykomlingar, med boende som finns tillgänglig
Och inför de kommuner som äger bostadsföretagen inte har många problem, som måste köpa bostäder redo eller bygga lämpliga för bostäder och uppförande av byggnader eller efterfrågan från privata hyresvärdar att tillhandahålla bostäder för nyanlända till dessa platser.
Enligt siffror i Stockholms läns kommuner kom över 16 av 21 kommunala bostadsbolag överens om att ge lägenheter till nykomlingar 2017.
Du har bara tillgång till de svenska företagswebbsidor som du har valt för svenska kommuner härifrån direkt via den officiella länken till Mubasher
Enligt Hem & Hyra har cirka 11 bostadsbolag som ägs av de svenska kommunerna ökat antalet lägenheter för nykomlingar senast 2016.
Kommun Ekerö i Stockholm har beslutat att bevilja 30 nya kontrakt bostäder kommer lediga lägenheter, där han meddelade VD för bostäder Ekerö Bostäder Mats Viker om hans förväntningar genom att tillhandahålla många av lägenheterna i år för nyanlända.
"Naturligtvis har dessa steg bidragit till ett nytt problem: att ge de flesta av lägenheterna tillgängliga för nykomlingar på bekostnad av dem som fortfarande står på väntelistan för bostadsroll.
"Självklart måste vi hjälpa människor som har flyktat kriget, men samtidigt finns det cirka 1 000 personer på väntelistan, så vi beklagar att vi inte har en lägenhet."
Huddinge Huge Housing Company planerar att erbjuda lägenheter för cirka 291 personer, där det har börjat konvertera lounger och några stora utrymmen till bostadsfastigheter för att samarbeta med privata fastighetsägare.
Glöm inte att registrera dig hos de svenska kommunerna genom länken längst upp i ämnet
يتم التشغيل بواسطة Blogger.